Wat kost een tattoo?

“Money can’t buy happiness but it can buy tattoo’s and that’s pretty much the same….”

Als je plannen hebt om een volgende tattoo te laten zetten is de prijs niet onbelangrijk. Het is voor de meeste geen deal-breaker maar natuurlijk wil je wel weten waar je aan toe bent. Dus wat kost een tattoo? Als je al verschillende tattoos hebt laten zetten heb je vast wel gemerkt dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

De kosten van een tattoo zijn makkelijk terug te berekenen

Een shop runnen kost al snel duizenden euro’s per maand, denk hierbij aan de huur, verzekeringen, materiaalverbruik, 21% BTW, vaste lasten en natuurlijk moeten we er ook nog van kunnen eten. Dus hoe worden die kosten voor je tattoo dan opgebouwd? Starttarief: Het starttarief van een tattoo zijn ook afhankelijk van de opstartkosten. Dit zijn de kosten die een artiest sowieso maakt om überhaupt een tattoo te zetten. Of je nu een klein hartje wilt als tattoo of heel je onderarm vol laat zetten, er zijn altijd de spullen nodig om je werkplek klaar te zetten zoals naalden, inkt, plastic bescherming en natuurlijk is er ook altijd een minimale tijd ingepland voor een kleine tattoo.

Een kleine tattoo kost in verhouding meer dan een grote

Door dit starttarief is het dus dat je in verhouding voor een kleine tattoo meer betaalt dan een grotere. Het is dan ook aan te raden om, als je dit wilt, verschillende kleintjes in 1 keer te laten zetten in plaats van in verschillende sessies. Tijd: Daarnaast is een belangrijke factor de tijd die je kwijt bent voor een tattoo. Soms kiest een artiest voor een (vaste) prijs voor een X aantal uren werk, soms krijg je een vaste prijs voor een bepaalde tattoo. (In)direct heeft dit te maken met de tijd die een artiest denkt kwijt te zijn aan jouw tattoo.

Tattoo opstart kostenWat een tattoo kost is afhankelijk van de voorbereiding

Je kunt ook niet zeggen dat elke tattoo van bijvoorbeeld 10cm lang dezelfde prijs krijgt, soms is een design veel gedetailleerder dan een andere en daar kruipt dan ook meer tijd in. Artiest: Elke artiest heeft zijn eigen tarief, dit is o.a. op basis van zijn ervaring, specialisatie en regio. Toch is het belangrijk om je niet blind te staren op een uurtarief, sommige artiesten zijn wel goedkoper maar doen er misschien een stuk langer over omdat ze niet zo ervaren zijn of vaker een pauze pakken etc.

Wat een tattoo kost is niet onbelangrijk

Ondanks dat de prijs niet onbelangrijk is, is het wel enorm belangrijk om te kijken naar welke artiest je gaat, ook al betekent dat dat je een paar maanden langer moet wachten om het geld bij elkaar te sparen. Zoals altijd: Think before you Ink! Laat prijs niet alles bepalen!

Wil je vrijblijvend eens praten over wat jouw tattoo gaat kosten? Maak dan nu een gratis intake afspraak!

Chat openen
1
Neem nu contact op
Scan the code
Krs Tattoo
Bedankt voor het contact opnemen met Krs Tattoo. Geef duidelijk aan wat je wil, hoe groot ongeveer en op welke plek. Hoe meer info hoe beter.